Thursday, 2 October 2008

The Random Lift Button Project




The Random Lift - currently installed in two lifts in Portland Square at the University of Plymouth, United Kingdom. By pressing the ‘R’ button, people are taken to a random floor. The idea is to investigates the relation between space, time and architecture through conceptual approaches.

“Sorry I’m late, the lift kept choosing a different floor”

The Random Lift Button project was conceived as an opportunity to exemplify further the role of space at the mercy of time. Certainly in large commercial buildings lifts are implemented to squash space and enable people to move more quickly from one work activity to the next. Lifts become a temporal slippage in the experience of a building as a whole, we skip space and avoid people, places and the opportunity to see the ‘whole’.


Image and Article Source : Arch-OS

Moving Images

Loading...